Inghetata de banane si miere

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 25 Aug 2011 | 5645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 3 lg zahar
  • 80 ml miere
  • 80 g zahar
  • 55 ml apa
  • 2 banane
  • 70 g ciocolata tocata
  • 400 ml frisca lichida/smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de banane si miere:

Galbenusurile se mixeaza cu 3 linguri de zahar pana se transforma intr-o compozitie cremoasa; se lasa deoparte.  Intr-o cratita se pune mirea,zaharul si apa si se fierbe timp de 5 minute pana se obtine un sirop  gros. Acest  sirop fierbine se toarna peste galbenusuri in timp ce mixeaza pentru a nu se cuagula ouale. Compozitia obtinuta se pune in cratita si se pune pe foc mic sau la bain-marie,amestecand incontinuu pana se ingroase putin.

Se transfera “crema” intr-un bol si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate spuma(nu foarte tare) si se lasa deoparte. Bananele taiate felii si stropite cu zeama de lamaie se pun in blender si se fac piure.

Peste crema de oua  rece se adauga bananele si se amesteca,a poi se incorporeza frisca,cu o lingura, pentru a nu se lasa spuma. Se adauga ciocolata tocata si se omogenizeaza.

Spuma obtinuta se toarna intr-o tava de chec sau forme individuale (diferite forme) si se da la congelator pentru 3-4 ore sau pana cand sunt complet inghetate. Din formele de silicon se scot mult mai usor, iar daca folositi forme din alt material scufundati baza formei in apa fierbine,apoi rasturnati pe o farfurie. 

Se serveste alaturi de banane stropite cu lamaie si ciocolata sau cu sos caramel

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de banane si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kinder pingui