Inghetata de cacao cu stafide

de Bunica in Dulciuri, 29 Iul 2012 | 3951 vizualizari

 

Reteta de inghetata de cacao cu stafide, usor de preparat, numai buna pentru caldurile acestea

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 9 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 800ml. frisca lichida
  • 3-4 linguri stafide
  • 2 linguri coniac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cacao cu stafide:

Zaharul, cacaua si ouale se pun pe foc potrivit intr-o cratita cu fundul gros.

In timp ce fierbe se amesteca bine pentru a nu se prinde de cratita. Crema se tine pe foc pana se ingroasa putin( daca treci lingura prin ea sa ramana o linie).Se lasa crema la racit.

Inainte de a pune crema pe foc punem stafidele intr-un bol  si turnam coniac peste ele.

Cat timp se raceste crema, batem frisca. 

Crema rece se amesteca impreuna cu frisca si stafidele.

Se toarna toata compozitia intr-o forma(castron, fiecare ce are si vrea sa foloseasca) si se baga in congelator. Din ora in ora se scoate forma si se amesteca, pentru a evita formarea acelor.

Am ornat-o cu ciocolata.

 

 

TIPS-URI

1

Ca inghetata sa nu faca ace frisca trebuie batuta bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cacao cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de cacao cu fulgi de migdale pe bat