Inghetata de cafea

de Sabina in Prajituri, 26 Iun 2009 | 4970 vizualizari

 

Aceasta inghetata imbina intr-un mod ideal o cafeluta si o gustare dulce pentru dupa-amiezile toride de vara.
(Nu am decat fotografii cu produsul final din lipsa de acumulatori la momentul pregatirii. Na, trebuia sa mi se intample si mie.)

 

INGREDIENTE

  • 3 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 2 pliculete cafea solubila
  • 1 lingura cafea
  • 3 linguri smantana
  • 3 linguri miere
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de cafea:

Sa-ncepem cu aceasta inghetata: punem laptele la fiert, in timp ce amestecam galbenusurile cu mierea, zaharul vanilinat, smantana si un praf de sare. Cand laptele este aproape de punctul de fiarbere, luam de pe foc si punem amestecul de galbenusuri. Adaugam acum si cafeaua. Amestecam bine si lasam sa se raceasca. Punem inghetata noastra intr-un recipient (de plastic sau de inox) si dam la congelator pentru o zi. O data la 3-4 ore amestecam in vas, pentru a sparge cristalele de gheata formate (acest sfat l-am urmat anul acesta pentru prima data si intr-adevar inghetata a iesit mult mai pufoasa). Eu am folosit un mixer vertical pentru aceasta operatiune.
Putem sa ornam cu bombonele de ciocolata, cu frisca sau cu toppingul preferat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]