Îngheţată de caise

de carmenvlad in Dulciuri, 18 Aug 2011 | 14520 vizualizari

 

Caisele sunt fructe delicate cu o aromă deosebită şi cu un gust delicios. Sunt numai bune de făcut ingheţată de caise într-o zi călduroasă de vară. Din păcate nu am avut caise proaspete, aşa că am folosit un borcan de dulceaţă de caise. Fructele şi-au păstrat aroma intensă şi inghetata a fost un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 500 ml frişcă lichidă
  • 500 ml lapte dulce
  • un borcan de 400 ml cu dulceaţă de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată de caise:

Preparare inghetata de caise:

Se separă albusurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu dulceaţa de caise. Se dă la frigider.

Gălbenuşurile se amestecă zahărul pe baie de aburi. Se adaugă laptele dulce puţin călduţ şi se amestecă până când se îngroaşă compoziţia. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească. Se bate apoi frişca şi se lasă la frigider până când se răcesc gălbenuşurile.

Se amestecă apoi cele trei compoziţii, se pun în forma pregătită pentru îngheţată şi se dă la congelator pentru cel puţin 3 ore. Din când în când se scoate forma de la congelator şi cu o lingură se amestecă ingheţata, pentru a îndepărta acele de gheaţă.

Inghetata de caise se serveşte simplă sau cu sirop de caise.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]