INGHETATA DE CIOCOLATA

de Roda in Dulciuri, 2 Iul 2009 | 7998 vizualizari

 

Are o puternica aroma fiindca se prepara ,si cu praf de cacao, si cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani amestec de lapte si smantana,
  • 50g.praf de cacao,
  • 1 1/2 lingurita de esenta de vanilie,
  • 55g.ciocolata ,tocata,
  • 4 galbenusuri,
  • 100g.zahar;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA INGHETATA DE CIOCOLATA:

1.Intr-o cratita, se amesteca cele 2 cani de lapte si smantana cu praful de cacao pana devine o pasta.Se pune pe foc si se lasa sa clocoteasca ,apoi se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie si ciocolata tocata , amestecand mereu pana ciocolata se topeste .

2.Intre timp, se bat galbenusurile cu zaharul pana devin pufoase.Se incorporeaza amestecul de lapte si se fierbe compozitia pe bain-marie ,amestecand cu o lingura de lemn  pana se ingroasa.

3.Crema rezultata se lasa sa se raceasca mai multe ore, de preferat chiar peste noapte .

4.Cand crema s-a racit, se transfera in recipientul de inghetata si se pune in congelator.Din cand in cand, se amesteca pentru a preinimpina formarea de ace de gheata.Se serveste in pahare sau cupe de inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "INGHETATA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]