Inghetata din kefir cu banane

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Dulciuri, 13 Aug 2013 | 4265 vizualizari

 

Kefirul este o bautura din lapte fermentat preparat din boabe de kefir. Traditia spune ca, kefirul era tinut in saci de piele care se atarnau langa o usa, si oricine se intampla sa treaca pe langa usa, lovea sacul ajutand astfel la amestecarea in permanenta a kefirului cu cerealele.
Boabele de kefir sunt o combinatie de bacterii si drojdii intr-o matrice de proteine, lipide si zaharuri denumita “bob”, asemanatoare ca si forma cu conopida. Contin o polizaharida solubila in apa, cunoscuta sub numele de kefiran, care cresc pana la dimensiunea unei nuci. Este sursa unor vitamine si pro-vitamine precum vitamina A, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina D, vitamina K2, acid folic si acid nicotinic. Este foarte potrivita pentru a putea fi consumata cu cereale.

 

INGREDIENTE

  •   1 banana coapta;
  • 250 ml kefir cu aroma de soc si lamaie;
  • zeama de la o jumatate de lamaie; 
  • un praf de sare;
  • 100 ml frisca lichida.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata din kefir cu banane:

1. Am folosit forma de inimioare in care in mod uzual se coc in special briose sau orice alte mini-prajiturele. Si cum anul acesta nu am gasit sub nicio forma formele de inghetata pe care mi le-am dorit, am tot improvizat.

2. Bananele se zdrobesc in blender cu kefirul si zeama de lamaie. Am gasit intamplator (nu la noi evident), kefir cu aroma de soc si lamaie. Se poate folosi kefirul obisnuit, simplu.
3. Frisca se bate spuma cu praful de sare, apoi se amesteca cu bananele zdrobite si kefirul pana se incorporeaza perfect.
4. Se toarna in forme si se tine minim pentru 5-6 ore inainte de a fi consumata.

TIPS-URI

1

Se poate folosi kefirul simplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata din kefir cu banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

13.08.2013, 23:23

Grozava reteta si binevenita pe caldura aceasta
Daciana am primit si eu o,, bucatica de kefir te-as ruga sa-mi dai cateva ponturi in legatura cu ea , poate ar fi util si altora un scurt articol ?

Alexandra Burz 1

14.08.2013, 07:57

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

14.08.2013, 09:24

Mihaela, toate informatiile le am de pe wikipedia. Din ce am citit, se potriveste cu cerealele. In rest cred ca imaginatia este limita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de banane si frisca