Este un tort costisitor, dar foarte aromat si gustos.
Untul se freaca cu zaharul.Se adauga coaja de portocala si ouale pe rand.Se adauga praful de copt si faina, scortisoara si ness-ul. Se incorporeaza jumatate din stafidele macerate in whisky. Se pune compozitia intr-o forma unsa cu ulei si se da la cuptor aproximativ 40 de minute.
Intre timp se face crema. Untul, zaharul, cacaoa si faina se pun pe foc moale impreuna cu whisky-ul. Se amesteca mereu pana cand crema incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se continua amestecatul pana se mai raceste, apoi de adauga ness-ul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca incontinuu pana la omogenizare. Pe masura ce se raceste, crema incepe sa se intareasca. Se adauga restul de stafide si se omogenizeaza din nou. Dupa ce scoateti blatul din cuptor il lasati cca o ora sa se raceasca in forma.
Dupa aceea se scoate pe o planseta si se taie in trei. Stropiti cele trei blaturi cu whisky amestecat cu o ceasca de cafea tare si umpleti cu crema, inclusiv pe blatul de deasupra. Apoi ornati cu frisca dupa dorinta si imaginatie.