Islere

de Panacris in Dulciuri, 19 Noi 2012 | 4670 vizualizari

 

Ca tot a venit mama la noi, am facut alta varianta de islere;)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat
  • · faina 300 g.
  • · margarina Rama 200 g.
  • · zahar 2 linguri
  • · sare iodata 2 g.
  • · zahar vanilinat 1 plic
  • · iaurt 25 ml.
  • · amoniac 1 lingurita
  • · lapte caldut 2 linguri
  • · ou 1 bucata
  • Ingrediente pentru crema
  • · unt 80% grasime 250 g.
  • · zahar tos 300 g.
  • · Glazura de ciocolata 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere:

Faina se amesteca cu margarina, oul, zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Amoniacul se stinge cu laptele caldut si se adauga la amestecul de faina. Se framanta totul pana se obtine un aluat elastic.

Se intinde aluatul si se taie cu o forma rotunda sau paharul. Islerele obtinute se pun in tava tapetata cu foaie de pergament si se pun la copt, in cuptorul preincins pentru cca. 20 de minute la foc mediu.

Intre timp untul se freaca cu zaharul tos pana se omogenizeaza. Islere se unesc cu aceasta crema. Se toarna glazura de ciocolata si se lasa la rece pana a doua zi.

Aceste islere trebuie facute cu 3 zile inainte de a fi servite, deoarece in prima zi sunt foarte crocante, (mai bine spus foarte tari!!!).

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu capsune, frisca si sos de capsune