Islere cu migdale

de Bianca20 in Prajituri, 28 Iul 2015 | 7810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g. faina;
  • 100 g. migdale;
  • 100 g. zahar;
  • 180 g. unt;
  • un praf de sare;
  • gem de caise, prune etc;
  • 150 g. ciocolata amaruie.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islere cu migdale:

 Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender si se adauga peste aluat. Se framanta bine sa se omogenizeze. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la frigider pentru 30-60 de minute. Dupa recerea timpului, se scoate aluatul si se intinde o foaie subtire de 5-6 milimetri. Se decupeaza cerculete cu o forma si se pun in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Se dau la cuptor pentru 8-10 minute la 200 de grade. Se scot si se lasa la racit cateva minute in tava, dupa care se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet. Se pune gem pe o parte din fursecuri si se acopera cu celelalte. Se orneaza cu ciocolata topita pe baie de aburi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Islere cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Sidy 1

16.10.2015, 08:02

Cat de bune tre'sa fieeeeeee !

Criss 1

16.10.2015, 08:47

Ancutsa 1

01.03.2021, 22:37

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Islere