Jumari

de Andra_Constantinescu in Porc, 31 Dec 2014 | 4369 vizualizari

 

Astazi am topit 4 kg de slanina de la porcusor si am obtinut circa 850g de jumarele. Am presupus ca o portie poate fi de 50g, deci mi-au iesit 17 portii in total.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg de slanina proaspata de porc;
  • o lingura de sare.
Portii: 17
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari:

Se taie slanina in bucati maricele si se pune intr-o cratita la foc pentru a se topi. Se amesteca din cand in cand. Dupa aceea, jumarelele obtinute se pun intr-o cratita mai mica si peste ele se adauga o lingura de sare. Se acopera cu untura si se pastreaza la rece. Se pot pune si in borcane, iar cand se acopera cu untura, aceasta trebuie sa nu fie fierbinte, ci un pic racorita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza calita in straturi