Jumari

de Valclaudia in Porc, 6 Mai 2017 | 4393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg slanina proaspata de porc
  • sare de mare dupa gust
  • piper rosu macinat dupa gust
  • 50 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumari:

Slanina proaspata se taie cuburi (cca 1,5 x 1,5 cm le-am taiat eu).

Punem cuburile de slanina la foc mic, intr-o cratita cu fund dublu, amestecam din cand in cand, sa nu se prinda de cratita.

Dupa ce se topesc si plutesc in untura, adaugam laptele rece pentru uniformizarea culorii, apoi le scoatem cu strecuratoarea din grasime intr-un castron din inox.

Cat sunt fierbinti, le condimentam cu sare de mare si piper rosu proaspat macinat, amestecam sa se condimenteze uniform si le lasam la racit.

Le-am servit cu ridichi proaspete si castravete.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă

ieri la 10:09

Pastă de fasole cu ceapă și bacon - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.10 la 09:47

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

pe 30.10 la 10:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]