Keksuri(biscuiţi)

de Ade200 in Prajituri, 23 Dec 2012 | 11164 vizualizari

 

Este o rețetă pe care o făceam pe vremuri de Crăciun şi am vrut să o încerc iar. E spornică și se păstrează mult timp. Se pot orna după împrejurări, se poate da orice formă-așa că merge și de Crăciun şi de Paști.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 3 ouă întregi
  • 400-500 g de zahăr
  • coaja de la o portocală
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • scorţişoară
  • ghimbir pudră
  • cuişoare măcinate
  • 3-4 linguri de smântână
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 250 g de margarină/unt
  • 1 kg de făină
  • puţină sare

Glazură regală:

  • câteva picături de suc de lămâie
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1 albuş
  • 200 g de zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Keksuri(biscuiţi):

Se freacă ouăle întregi cu zahărul şi mirodeniile. Mirodeniile de turtă dulce nu sunt obligatorii, le puteţi pune sau nu, după dorinţa fiecăruia. Se adaugă smântâna, margarina moale/unt şi se omogenizează bine. Se încorporează şi făina şi se frământă doar atât cât să devină un aluat omogen.

Se lasă la rece 1-2 ore.

Se iau bucăţi din aluat, se întind şi se taie formele dorite.

Se coc în tavă neunsă, pe care se pune hârtie de copt. Hârtia se poate utiliza la toate tăvile fără să se schimbe.Se coc la foc mediu cât să se coloreze uşor.

Se pot unge după ce se răcesc cu glazură.

Glazura se prepară astfel: Se pune zahărul într-un castronel şi se adaugă albuşul. Se amestecă cu o spatulă încet să nu se încorporeze aer. Se picură treptat suc de lămâie până are consistenţa dorită. Se dau biscuiţii cu glazură şi se aşază unul lângă altul până se usucă.

TIPS-URI

1

Se pot unge şi cu glazură de ciocolată.

2

Glazura regală se poate colora şi se pot face brăduţi verzi etc.

3

Glazura se foloseşte imediat, nu se conservă.

4

Există în Real forma pe care o vedeţi în fotografie cu care tăiaţi rapid mai mulţi biscuiţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Keksuri(biscuiţi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]