Kolokythokeftedes - Chifteluțe de zucchini și feta

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2013 | 7733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g zucchini sau dovlecei
  • 150 g feta
  • 1-2 căței de usturoi
  • 3 fire ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 3 frunze mentă
  • 1 linguriță ouzo (opțional)
  • 2 ouă bătute
  • făină integrală sau pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit în cazul în care se prăjesc sau 2-3 linguri ulei de măsline în cazul în care se dau la cuptor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kolokythokeftedes - Chifteluțe de zucchini și feta:

Dovleceii se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Se presară puțină sare și se amestecă bine. Se lasă aprox. 5 minute, după care se storc bine de zeamă. Se amestecă cu usturoiul pisat, ceapa verde tocată mărunt, verdeața tocată, feta și cele 2 ouă bătute. Dacă avem la îndemână puțin ouzo, nu ezitați să adăugați, eu nu am avut :( Adăugăm în compoziție 3 linguri de făină integrală sau pesmet. Condimentăm cu sare și piper.

Se tăvălesc fie prin făină, fie prin pesmet. În varianta originală ele se prăjesc în ulei încins. Eu am preferat varianta mai ușoară. Într-o tavă tapetată cu hârtie pergament și unsă cu ulei de măsline aranjăm chifteluțele la distanță între ele. Se stropesc cu puțin ulei de măsline și se dau la cuptor pentru 40 minute- la jumătatea timpului întorcându-se.

Se servesc la aperitiv cu tsatsiki sau pur și simplu cu un sos de iaurt cu usturoi și mărar. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kolokythokeftedes - Chifteluțe de zucchini și feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei