Krem alla krem

de Aletta in Prajituri, 14 Feb 2016 | 5652 vizualizari

 

De ceva timp,prietena si colega mea,Simona imi spune de aceasta prajitura, cat e de simpla si delicioasa si cum eram in pana de idei, am pregatit krem alla krem,care este chiar foarte buna.
 

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 9 oua
  • 9 linguri de zahar
  • 1 plic si 1/2 de Creme Olle de la Dr Oetker
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 400 ml frisca lichida (Hulala)
  • 2 plicuri Creme Olle de la Dr Oetker
  • 400 ml lapte rece
  • 5 linguri de zahar

Glazura:

  • 150 g unt
  • 150 g ciocolata
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem alla krem:

Am inceput cu blatul: Se separa galbenusurile de albusuri si cele din urma se bat cu un praf de sare ,apoi se adauga treptat si zaharul.

Se bate cu telul sau mixerul pana devine o bezea ferma si se adauga in 2 reprize praful de la crema olle de ciocolata.

Se omogenizeaza bine si se pune intr-o tava de copt tapetata cu ulei si faina,eu am pus hartie de copt.

Se lasa la cuptor 25 de minute apoi se scoate si se lasa la racit.

Crema: Se pun intr-un bol destul de mare laptele,frisca lichida,zaharul si crema olle de vanilie si se mixeaza bine pana devine o crema consistenta (dureaza cam 5 minute)
 Se pune peste blatul racit si se intinde apoi se baga la frigider peste noapte.

Glazura:

Intr-o cratita cu fund dublu se pune apa cu zaharul la foc mic pana se topeste zaharul,se pune ciocolata bucati si untul pana se topesc.

Se lasa cat ajunge la temperatura camerei si se pune peste crema( eu am lasat foarte putin si am pus destul de repede,nu am avut rabdare si a curs pe langa:(( deci asteptati sa sa raceasca un pic )

Se lasa la frigider cateva ore bune si apoi se serveste.

TIPS-URI

1

prajitura se taie cu un cutit trecut prin apa calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem alla krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rahela Velicu 1

23.02.2016, 13:49

foarte buna!

Aletta 1

02.03.2016, 15:52

Multumesc

Lau 1

24.12.2019, 21:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasturnata cu pere