Kringel estonian

de madi_marin in Dulciuri, 11 Feb 2012 | 5912 vizualizari

 

E un colăcel foarte aspectuos cu aromă de scorţişoară. Am văzut mai multe reţete, dar cea după care eu l-am pregătit ….in mare…. a fost cea a lui Alice Ciobanu căreia îi mulţumesc. De gustat nu am gustat din el pentru că l-am făcut cadou. Aştept acum….nota.

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină
  • 120 ml lapte călduţ
  • 100 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 30 g unt sau margarină
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • Pentru uns:
  • 75 g unt sau margarină
  • 3 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă cu vârf cu scorţişoară praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringel estonian:

Eu am folosit maşina de pâine pentru frământarea şi dospirea aluatului.

Se cerne făina toată şi se pune în cuva maşinii de pâine. Se adaugă drojdia dizolvată în laptele călduţ, gălbenuşul, untul moale, zahărul,sarea, seminţele de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Se selectează programul de frământare şi dospire, cam 1 oră şi jumătate.

Se scoate aluatul pe masa înfăinată, se întinde sub formă dreptunghiulară şi cam de 1 cm grosime. Se unge cu untul sau margarina frecată cu zahărul şi praful de scorţişoară din care se mai păstrează un pic pentru uns colacul la final. Aluatul se rulează, apoi se taie pe jumătate pe lungime, dar nu până la capăt….se mai lasă netăiat cam 5 cm. Se împletesc cele două bucăţi cu taietura in afară.  Se formează un colac care se unge cu crema rămasă. Se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la foc potrivit cam 30 de minute. Înainte cu 10 minute de a-l scoate din cuptor se mai presară cu căteva cristale de zahăr.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringel estonian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

madi_marin 1

19.02.2012, 19:01

Ica_mama....ma bucur ca iti place colacelul...

irena 1

22.02.2012, 19:13

F aspectuos si f gustos !

madi_marin 1

23.02.2012, 17:00

irena...ma bucur ca iti place...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel