La multi ani, iepuras de un anisor!

de Oana in Dulciuri, 19 Apr 2009 | 12337 vizualizari

 

Stefan implineste azi un an! La multi ani, puiut scump! Mami a pregatit un tort special! In ultima poza puteti vedea sarbatoritul :)

 

INGREDIENTE

          Blatul:

  • pandispanul cu suc de portocale

         Sirop:

  • 500 ml apa
  • 4 linguri cu zahar
  • un pliculet zahar vanilat
  • o lingura coaja de portocala

        Crema de ciocolata:

  • 750 ml smantana lichida LaDorna (cutia rosie)
  • 2 ciocolate amarui si una cu lapte

        Crema de branza:

  • 2 cutii almette cu smantana
  • 80 g unt moale
  • 2 pahare cu zahar pudra
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • suc de la o sfecla rosie cruda

 

  •  
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La multi ani, iepuras de un anisor!:

 Am copt doua blaturi de tort, le-am lasat la racit toata noaptea, apoi le-am taiat in 3 parti. Un blat va forma capul iepurasului, iar din celalalt blat am decupat urechile si fundita.  Reteta blatului este AICI

Crema de ciocolata am facut-o tot seara si am lasat-o la rece pana dimineata, cand am batut-o bine cu mixerul. Smantana se incalzeste, fara sa o fierbem, apoi adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste.

Siropul l-am fiert, apoi l-am lasat la racit si am insiropat blaturile.

Intr-un sfert din crema de branza am pus suc de sfecla rosie si s-a colorat super de tot. Untul se bate bine cu branza, apoi se adauga zaharul pudra si vanilia.

Blaturile le-am umplut cu crema de ciocolata, apoi le-am imbracat in crema de branza si am ornat tortul .

Daca ti-a placut reteta noastra "La multi ani, iepuras de un anisor!" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort iepuras