Imi plac langosele cu branza si smantana , dar nu le prea fac . Intr-o zi mi s-a facut dor de ele si m-am pus pe treaba.
Ce-mi place la acest aluat este faptul ca tinut in frigider intr-o punga inchisa la culoare (neagra) se poate face din el chiar si o saptamana. Asa se poate servi zilnic un langos proaspat si cald .
Langosele sunt bune cu branza si smantana , cu mujdei de usturoi sau varianta dulce cu gem sau crema de ciocolata .
Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia . Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina .
Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata , apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la frigider pentru o ora .
Intr-o tigaie punem ulei (sa fie ulei cam de un deget in tigaie) la incins . Luam din aluat cate o bucata de marimea unui ou,il intindem cu mainile si il punem la prajit .
Deasupra razuim branza telemea si punem smantana si mujdei daca va place . Sau daca preferati varianta dulce atunci gem , crema de ciocolata .
Se servesc calzi .
Restul de aluat se pune la frigider si se poate pastra pana la 7 zile .