Langosi cu branza

de Valyvalentyna in Aperitive / Garnituri, 22 Mai 2014 | 10973 vizualizari

 

F. bune ..!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina,
  • 1 cubulet de drojdie proaspata,
  • 300 ml lapte caldut,
  • 2 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri de ulei,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 esenta de vanilie,
  • 1 esenta rom,
  • coaja rasa de la 1 portocala.
  • Pentru umplutura:
  • 250 gr brinza de oaie putin sarata,
  • 200 gr specialitate de vaca,
  • 2 linguri rase de zahar,
  • 2 oua,
  • 1 plic zahar vanilat {in cazul in care le doriti mai dulci},
  • Ulei pt. prajit,
  • Zahar pudra pt. pudrat {optional}.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu branza:

Intr-un vas mai mare amestecam drojdia sfaramata cu zaharul, sarea si putin lapte caldut cu 2-3 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul, apoi amestecam cu ouale,uleiul, laptele si faina{cernuta} putin cite putin, pina se incorporeaza toata. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut.

Intre timp amestecam branza farmata cu zaharul si ouale.

Cind aluatul a crescut rupem bucati din aluat in functie de cit de mari le doriti, {eu am rupt bucati mai mari  ca asa le stiu} Intindem cu sucitorul sau cu palmele o foaie rotunda adaugam umplutura in mijloc apoi impaturim partea cea mai mare si le unim {presam bine cu degetele sau cu furculita} pt. a nu se desface.

Le prajim in ulei incins pe ambele parti le lasam sa se racesca putin apoi pe pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

Le puteti umple cu ce doriti. Se servesc cu Iaurt ...f f bun!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Mini langosi cu branza si marar