Langosi cu branza si smantana

de alinutzika in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2011 | 55780 vizualizari

 

La placinte, ....inainte!!..:)))
Sa va spun ca as manca in fiecare zi langosi? Sunt atat de buni si fragezi de la smantana...chiar si a doua zi, daca ii incalzesi la microunde.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 100 gr. smantana
  • 1 cub mic drojdie proaspata
  • 250 ml lapte cald (aproximativ)
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 lingura ulei
  • sare
  • Pt umplutura:
  • smantana
  • cascaval /telemea
  • mujdei de usturoi (optional)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi cu branza si smantana:

Se amesteca ingredientele, apoi se framanta bine. Daca mai e nevoie, adaugati faina, astfel incat sa rezulte un aluat mai moale.

Se lasa la dospit aproximativ 1 h-1,30 h (depinde de temperatura din casa).

Se unge masa cu ulei si se imparte aluatul in bile egale. Mie mi-au iesit 10 bile, adica 10 langose.

Se aplatizeaza fiecare bila cu mana unsa cu ulei, dandu-i o forma cat de cat rotunda. Aveti grija sa o intindeti mai tare, pt ca va creste mult la prajit.

Prajiti langosii pe rand in baie de ulei foarte incins, si pe o parte si pe cealalta si claditi-i unul peste altul in farfurie, ca sa se mai inmoaie putin.

Serviti-i cu smantana si cascaval sau telemea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini langosi cu branza si marar