Lapte de pasare

de Cris2711 in Dulciuri, 18 Dec 2010 | 5950 vizualizari

 

Este foarte usor de facut si este senzationala.Bucuria sotului meu .

 

INGREDIENTE

  • 5 oua(cat se poate de proaspete)
  • 200grame zahar pudra
  • 50grame zahar
  • 1pachet zahar vanilat
  • o priza de sare
  • coaja de lamaie
  • 1 litru lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

se separa intai albusurile de galbenusuri.Pe urma se bat albusurile foarte tare,se adauga priza de sare si cele 50 grame de zahar.Laptele se pune la fiert la foc mic cu 50 grame de zahar pudra si vanilia.Intre timp se freaca galbenusurile cu restul de zahar pudra pana se formeaza consistenta unei creme.Cand laptele fierbe usor ,se ia cu o lingura(udata in apa rece)bulgarasi de albus (de forma galustelor de gris) si se agauga in lapte si se lasa cam 4-5 minute.Pe urma se scot bulgarasii cu o strecuratoare si se pun intr-un castron.In laptele ramas se adauga galbenusurile si se amesteca pana se obtine o crema.La sfarsit se adauga coaja de lamaie (cam un varf de lingurita).Se serveste cald sau rece dupa gustul fiecaruia.Bulgarasii se pun deasupra cremei inainte de servire.Pofta buna tuturor.

TIPS-URI

1

Laptele se poate fierbe pe abur.

2

Baton de vanilie

3

Nu prea multa coaja de lamaie

4

Vara este foarte gustos dupa cateva ore de lasat la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Caramel"