Lapte de pasare

de Sidy in Dulciuri, 6 Ian 2012 | 5434 vizualizari

 

Laptele de pasare, racoros si reconfortant este unul dintre deserturile preferate ale copilariei mele. Este pe cat de delicios, pe atat de usor de preparat, ba chiar unul din primele dulciuri pe care micile gospodine il pot invata cu garantii de succes maxime.
Asa ca l-am facut si pentru nepotelul meu drag...

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 4 oua
  • 3 linguri zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem  850 ml lapte la fiert.

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le amestecam bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta.

Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit sare.

Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa de cate ori taiem cate un bulgare din albusul pe care il punem in laptece ce fierbe.

Dupa ce am taiat cu lingura tot albusul, il lasam sa fiarba 2-3 minute si intoarcem albusurile pe cealalta parte inca 2-3 minute sa fiarba.

Scoatem bulgarii de albus pe o farfurie .

In galbenusurile cu zahar adaugam putin cate putin laptele ramas dar caldut,pe care le rasturnam peste laptele fiert.Lasam sa dea cateva clocote apoi adaugam albusurile fierte.

Dam la rece pentru vreo 2 ore, apoi se poate servi.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Daca ouale nu sunt de casa se poate adauga la galbenusuri putin sofran sau turmenic, pentru a le da o culoare mai galbena.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

simo_brkic 1

08.05.2012, 15:48

plicul de zahar vanilat ce gramaj putem pune?asa cu aproximatie?..ca poi fiecare dupa gust =)

Sidy 1

09.05.2012, 08:29

Simo...cred ca 7 g are pliculetul

babi5 1

07.10.2013, 13:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare