Lapte de pasare

de Lavinia in Dulciuri, 28 Feb 2013 | 32623 vizualizari

 

Am pregatit pentru maine un desert usor,destul de rafinat zic eu si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita esenta vanilie
  • 1/2 lingurita esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 lingurite amidon
  • 6 linguri zahar
  • frisca si ciocolata rasa pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Separati albusurile de galbenusuri.

Puneti laptele la fiert. Intre timp bateti albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugati treptat 3 linguri de zahar si mixati 5-10 minute pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Cand incepe sa fiarba laptele luati cate o lingurita din spuma si formati"galuste" pe care le lasati sa fiarba cate 1 minut pe fiecare parte. Scoateti "galustele intr-o strecuratoare si le lasati sa se raceasca. Strecurati laptele in care au fiert galustele si adaugati esenta de rom si vanilie.

Frecati galbenusurile cu restul de zahar(3 linguri) apoi adaugati amidonul si laptele fierbinte in fir subtire. Puneti din nou pe foc mic si amestecati continuu pana se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati zaharul vanilat.

Repartizati galustele de spuma in boluri/cupe/pahare (mie mi-au iesit 4 portii potrivit de mari) apoi adaugati peste fiecare din crema usor racita si ornati cu frisca si ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

Daca vreti un sos mai lichid adaugati doar 1 lingurita de amidon(sau deloc),eu l-am vrut mai dens si cremos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare / Bulgari de zapada