Lapte de pasare cu glazura de ciocolata

de Corinuta in Dulciuri, 4 Oct 2010 | 5612 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 50 g ciocolata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare cu glazura de ciocolata:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga faina si cateva linguri de lapte rece. 

Se pune laptele la fiert. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga restul de zahar si se bat pana se intaresc. Se rup cu lingura galuste de albus si se fierb pe rand in lapte cateva secunde pe fiecare parte. Se scot si se aseaza in boluri. 

Se adauga in lapte compozitia cu galbenusuri si se fierbe la foc potrivit invartind cu telul pana capata cosistenta unei budinci(cam 5 minute). Cand e gata, se toarna in boluri pe langa albusuri cu grija si se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata pe aburi sau la microunde si se toarna deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]