LASAGNA

de kamy in Lasagna, 22 Ian 2012 | 6516 vizualizari

 

Prima data cand fac.Mi se parea ca-i ceva fff complicat de realizat,dar m-am lamurit...nu am avut dreptate.Relativ,usor de facut si bineanteles rezultatul....o bunatate.

 

INGREDIENTE

  • sos ragu
  • 300 gr.carne porc tocata
  • 300 gr.carne vita tocata
  • 1 morcov mare ras
  • 1 felie de telina rasa(cat palma si groasa de un deget)
  • 2 cepe potrivite,taiate marunt
  • 4-5 catei de usturoi,zdrobiti
  • un ardei rosu taiat cubulete
  • 500 ml.suc se rosii(productie proprie)
  • 250 ml.suc de rosii+suc de ardei(productie proprie)
  • 2-3 ling.pasta de gogosari
  • 150 ml.vin rosu
  • un varf de cutit,oregano,busuioc
  • cimbru cat iei cu 2 degete
  • 3-4 ling.ulei
  • sare,piper
  • sos bechamel
  • 1 cub unt(40.gr.aproximativ)
  • 1 ling.faina(nu chiar cu varf)
  • 500 ml.lapte
  • 2 cepe(mai mici)
  • 2 cuisoare
  • o foaie de dafin
  • un varf de cutit nucsoara
  • sare,piper
  • alte ingrediente
  • foi de lasagna(Monte Banato,care nu necesita fierbere)
  • branza mozzarella
  • branza parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA LASAGNA:

sos ragu

    Intr-o cratita cu peretii grosi se pun la calit in ulei,ceapa,morcovul si telina.Cand s-au inmuiat,se adauga usturoiul,ardeiul si vinul.Lasam sa fiarba pana scade si se evapora alcoolul.Punem  carnea tocata.Amestecam bine,dupa care punem capacul si lasam sa fiarba 15-20 min,la foc mic(trebuie sa fim atenti sa aiba suficient lichid,ca sa nu se arda.in cazul in care se evapora,adaugam putina apa fierbinte)Condimentam,adaugam bulionul si pasta de gogosar.Mai lasam sa fiarba 30-35 min,pana se formeaza un sos consistent.Inainte sa oprim focul cu 5 min adaugam verdeturile(uscate:)))) si potrivim gustul cu sare si piper.

sos bechamel

     Intr-o craticioara punem laptele la incalzit(nu trebuie sa fiarba).In lapte adaugam cepele,cuisoarele(eu le-am implantat in ceape)foaia de dafin.

        In alta craticioara,punem la topit untul,adaugam faina,amestecam bine,avand grija sa nu-si schimbe culoarea(adica sa nu se arda)dupa care adaugam laptele fierbinte,putin cate putin,amestecand bine,sa nu se faca,cocoloase.Lasam sa dea in cateva clocote,adaugam nucsoara,sare si piper dupa gust.

lasagna

Eu am folosit o tava 24x18

    Punem pe fundul tavii un strat subtire de sos ragu,asezam cat mai lipite foile de lasagna(le mai "croim daca e nevoie)punem iara un strat mai generos de sos ragu,peste sos bechamel,presaram mozzarella(pe care am ras-o mare)si parmezan,iara foi lasagna,sos ragu ....si tot asa pana aproape umplem tava.Deasupra presaram un strat generos de parmezam.Punem tava in cuptorul incins,acoperita cu alufolie,ptr.15 min,luam folia si mai lasam lasagna 20 min.

Se serveste calda,rece,cu muuul parmezam peste(cine doreste...eu da)cu ketchup.....fiecare dupa gustul lui.

Pofta maxima!!!!!

 

TIPS-URI

1

in loc de suc de rosii,mai indicat e sa folositi o conserva mare de rosii in bulion(eu nu am avut la acel moment in casa)

2

daca vi se pare prea acrisor sosul ragu,puteti pune 1-2 ling.miere

Daca ti-a placut reteta noastra "LASAGNA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

kamy 1

27.01.2012, 13:28

crina...multumesc

mihaelar63 1

28.01.2012, 00:45

Ai dreptate , pare complicat . Asa credeam si eu pana am preparat

kamy 1

29.01.2012, 16:50

mihaela...de usoara ce-i,azi am mai facut una

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne tocata