Lasagna

de LC in Lasagna, 28 Mai 2012 | 4726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi lasagna
  • 2 pachetele parmezan(hochland am folosit eu) sau o rotita de cascaval
  • carne tocata de vita+porc (600-700 g)
  • lapte 700 ml
  • 3 linguri faina
  • doi morcovi
  • o ceapa mare
  • o telina mica
  • sare, piper, boia, ghimbir, scortisoara, nucsoara
  • rosii in bulion fara seminte ( pomodoro am folosit eu)
  • 150 g unt
  • 2 cani de supa sau de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Se prepara doua sosuri.

Primul este SOSUL RAGU  -  se toaca legumele si le calim intr-o lingura de unt si putin ulei de masline timp de 10 minute; apoi adugam carnea si doua cani de supa, pomodoro si lasam la fiert pentru o ora; condimentam dupa gust cu sare, piper, un praf de scortisoara, nucsoara si ghimbir.; dupa ce scade  adaugam 100 de ml de lapte si mai lasam la fiert  10-15 minute.

Cel de-al doilea sos ese SOSUL BECHAMEL - intr-o olicica punem 100 g de unt si dupa ce se topeste adaugam cele 3 linguri de faina amestecand energic cu telul pentru a nu sa face cocoloase ; stingem  compozitia cu cele 600 ml de lapte si lasam la fiert pana da un clocot amestecand prin ele.

Foilea de lasagna se fierb in apa clocotia cu sare ( sunt gata cand se vor ridica la suprafata).

 Asamblarea se face astfel : unt pe fundul vasului de yena - sos bechamel-un strat de foi de lasagna( cate considerati, in vasul meu au intrat cate 4) - sosul ragu-sos bechamel-parmeza- strat  de foi de lasagna ;   

Am repetat procedeul pana ce am terminat toata compozitia; pe ultima foaie de lasagna punem pe alocuri firicele de unt, urmat de sosul bechamel si mult mult parmezan. Acoperim cu folie si dam la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu. Pofta buna!

TIPS-URI

1

un vas mai adanc pentru preparare este perfect

2

sa nu va speriati ca este prea lichida compozita! cand se vad raci se va inchega

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne si ciuperci