Lasagna

de Constelatialeu in Lasagna, 10 Ian 2016 | 5717 vizualizari

 

Nici nu stiu care-i reteta originala si nici nu ma intereseaza, nu-s o fana a pastelor, fac doar ca mananca Leone al meu.....am citit mai multe retete si am prestat si eu...nu-i rea, e chiar buna, dar nu-mi fac un obicei din a manca....eu am alte obiceiuri....mai pagane pentru unii....

 

INGREDIENTE

  • 1o foi lasagna ( de atat am avut eu nevoie)
  • 500 g carne de porc tocata
  • 3 cepe mai mici
  • 200 ml pulpa de rosii
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • Sos bechamel
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper
  • branza de oaie, mai proaspata si rasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Taiem ceapa marunt si o punem in tuciulet cu ulei sa se caleasca, amestecam carnea cu sare si piper dupa gust, apoi o punem peste ceapa si o lasam cca 10 min, amestecand, adaugam pulpa de rosii si lasam focul mai mic, cca 20 min sa scada bine.Punem intr-o cratita cu apa clocotita foile de lasagna sa fiarba cca 6 min.

Apoi ne apucam sa facem sosul bechamel. Intr-o craticioara punem la topit untul, adaugam faina si amestecam repede, nu lasam sa se arda faina, apoi incepem sa diluam cu lapte, continuand sa amestecam, ca sa nu facem cocoloase, lasam sa dea in 2-3 clocote,adaugam sare si piper, apoi ne apucam sa asamblam lasagna. Eu am facut in doua vase de yena rotunde si mai mici, ca sa poata sa-si ia Leone la facultate .Ungem vasul cu unt, turnam sos bechamel, punem foi de lasagna,apoi sos bechamel, branaza rasa, carne, iar sos bechamel foi lasagna si deasupra sos bechamel si branza rasa. bagam vasul la cuptor pentru cca 40-45 min, cand se rumeneste deasupra este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

10.01.2016, 20:49

E buna, nici noi nu mancam des, dar din cand in cand chiar merge!

Catalina L 1

10.01.2016, 22:27

f buna

Gicuta 1

11.01.2016, 09:31

Arata bine! eu n-am facut niciodata...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]