Lasagna cu carne

de Bunica in Lasagna, 14 Feb 2016 | 5291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g. foi lasagna
  • 400-500 g. carne tocată amestec vită+ porc
  • 1 ceapă
  • 50 ml. ulei
  • sare
  • piper
  • 200 g. sos roșii cu busuioc
  • 20 g. unt
  • Sos bechamel:
  • 50 g. unt
  • 50 g. făină
  • 700-800 ml lapte
  • Plus 200 g. cașcaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne:

Pregătește bechamelul:

Intr-o tigaie pune untul a topit.

Adaugă făina amestecând repede să nu se formeze cocoloașe.

Adaugă laptele ametecând bine și fierbe până obții un sos de consistența unei smântâni.

Stinge focul si condimentează după gust cu sare ,piper,nucșoară.

Lasă sosul la răcit.

Curăță ceapa,spal-o și toac-o mărunt.

Pune uleiul într-o tigaie neaderentă și călește până devine sticloasă.

Adaugă carnea tocată si călește până-și schimbă culoarea.

Peste carne pune sosul de roșii și mai fierbe 2-3 minute.

Pregătește o tavă de ceramică ,am folosit eu,și unge -o cu unt.

Toarnă puțin sos bechamel în tavă.

Așezi foile de lasagna in tavă.,peste care torni sos bechamel.

Adaugă carnea,apoi alte foi,sos,carne astfel încât ultimul strat să fie de foi.

Deasupra sos bechamel peste care pui cașcaval ras .

Se dă la cuptorul încins la 170 grade până se rumeneste deasupra.

Se servește caldă.

TIPS-URI

1

Foile de lasagna să fie una lângă alta ,nu suprapuse.

2

În loc de cașcaval se poate folosi parmezan .

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu sos ragu si parmezan