Sos ragu:
Intr-o cratita punem pe foc un pic de ulei,ceapa si usturoiul taiate solzisori si le lasam pana capata o culoare aurie.Punem carnea tocata,o lasam pana devine albicioasa,adaugam vinul,dam focul mare pt a se evapora alcoolul,apoi adaugam sucul de rosii,sare,piper si foile de dafin.Acoperim si lasam la foc mic cca 60 minute sau pana devine un sos mai gros.
Sos de ciuperci:
Ciupercile si ceapa le taiem felii subtiri ,iar morcovul il dam prin razatoarea mica.Punem totul intr-un vas pe foc cu un pic de ulei si le sotam cca 5 min.Adaugam sare,piper,sucul de rosii,acoperim si lasam la foc potrivit cca 15 min
Baconul il taiem feliute subtiri si cascavalul il dam pe razatoarea mica
Intr-o tava(a mea are 25X40 si h:10cm) turnam 1-2 polonice de ragu,apoi punem foile de lasagna una langa alta pe toata suprafata tavii,adaugam 1/4 din ragu sau cat sa le acopere.Punem peste ragu bucatele rupte de branza topita,bacon si presaram o mana de cascaval,punem un alt rand de foi,adaugam sosul de ciuperci, bucatele de branza topita,bacon,cascaval,foi,sos ragu,iar branza topita,bacon si cascaval,foi,iar deasupra turnam un amestec din smantana,oua si cascavalul ramas.Punem tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de minute sau pana se rumeneste deasupra.
Se poate servi atat calda cat si rece.
1
Puteti pune intre straturi in loc de sosul de ciuperci felii de vinete subtiri prajite(o vanata potrivita)
2
puteti face numai cu sosul de ciuperci pentru a o transforma intr-o mancare de post.