Lasagna inedita

de Panacris in Lasagna, 14 Aug 2021 | 4814 vizualizari

 

O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet în Casa Zmeilor, nimic nu se aruncă totul se reciclează! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Foi de lasagna proaspete 2 bucăți,
  • Ouă 1 bucată,
  • Brânză de vaci cca. 50 g,
  • Brânză de burduf cca. 50 g,
  • Mozzarella cca. 50 g,
  • Porumb fiert cca. 50 g,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ceapă prăjită cca. 50 g,
  • Mezeluri (salam cu ardei, mușchi sal-crud, sau ce aveți prin frigider) cca. 50 g,
  • Mărar 2 fire,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Verdețuri mediteraneene (oregano, busuioc, cimbrișor) 1 lingură,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Brânză de burduf cca. 100 g,
  • Pentru sos:
  • Smântână de gătit cca. 100 g
  • Brânză de burduf cca. 100 g,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Nucșoară după gust cca. ½ linguriță.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna inedita:

Într-un vas adânc se pune brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse de lichid și se amesetecă până se combină ingredientele. Ardeiul se spală se curăță și toacă mărunt, apoi se adaugă în crema de brânză împreună cu mezelurile tocate, mărarul tocat mărunt, se asezonează de sare, piper verdețuri aromatice și se amestecă până se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas termorezistent se pune foaia de lasagna, apoi umplutura, o nou foie de lasagna, roșiile feliate și brânza de burduf, cea de-a doua cantitate.

Ouăle se bat energic cu smântâna de gătit, se asezonează de ierburi aromatice, nucșoară, piper proaspăt măcinat, apoi se toarnă în mod egal peste lasagna.

Lasagna se pune la gătit în cuptorul preîncins cca. 20 minute la 200 g, apoi încă cca. 10 minute la 150 grade.

Spor și poftă bună!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna inedita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]