Lecso (Ratatouille)

de Sidy in Conserve, 22 Aug 2011 | 9605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg ardei gras
  • 1,5 kg rosii
  • 700 g ceapa
  • 200 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lecso (Ratatouille):

Se spala legumele si se taie fasii subtiri ardeii si rosiile iar ceapa se taie solzisori.

Se pune uleiul intr-o cratita la incalzit si adaugam ceapa si ardeii , lasam sa se calesca cam 15 minute, apoi adaugam rosiile care vor lasa destul de multa zeama. Lasam sa fiarba bine legumele si sa scada sosul, adaugam sarea si piperul si amestecam din cand in cand, lasandu-le la foc mic.

Cand legumele sunt bine fierte si sosul a scazut punem lecsoul in borcane, avand grija sa nu ramana goluri de aer.

Capsam borcanele si le punem in pat cald , acoperite cu paturi pina a doua zi cand se racesc si se pot pune in camara, pentru iarna.

TIPS-URI

1

Lecsoul se poate servi asa cum este sau amestecat cu cateva oua batute bine si rasturnate peste el sau cu pilaf de orez fiert, langa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lecso (Ratatouille)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Zarzavat pentru ciorbe