Legume gratinate la cuptor

de ela in Aperitive / Garnituri, 22 Mar 2013 | 55587 vizualizari

 

foarte bun,putin dulce de la legume...pozele finala sunt facute afara si sunt mai palide pentru ca este o zi ploioasa si intunecata :))NU ESTE PIZZA!!!!! aviz amatorilor,se stiu ei care :)))

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg cartofi
  • 500gr amestec legume congelat de broccolli,conopida si morcovi
  • 3fire ceapa verde
  • 150gr sunculita taraneasca
  • 3oua
  • 3linguri smantana
  • 100gr cascaval ras
  • condimente pentru cartofi de la Fuchs(sau coriandru,cimbru,piper,ghimbir si putina boia dulce)
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • patrunjel tocat
  • cateva cubulete de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume gratinate la cuptor:

Curatam cartofii,ii taiem rondele si ii punem la fiert in apa cu sare si vegeta,cam 10minute(eu i-am pus in oala sub presiune si i-am lasat 4minute).Scoatem si lasam la scurs.

Legumele le-am pregatit la aburi,tot in oala sub presiune,4minute.Daca le fierbem in apa,le lasam 10minute,din momentul cand incepe apa sa fiarba.Scoatem si lasam la scurs intr-o sita.

Ouale le batem cu sare si piper cu un tel,apoi adaugam smantana si omogenizam bine.

Sunculita taraneasca o taiem bucati mici.Ceapa verde o taiem rondele.

Intr-un vas ceramic(sau termorezistent),punem un strat de cartofi,presaram condiment pentru cartofi sau condimentam dupa gust cu ce dorim,punem sunculita si ceapa verde,apoi legumelele,mai condimentam dupa gust cu sare si piper.Turnam deasupra ouale batute si presaram cascavalul,apoi patrunjelu tocat.Dam la cuptor in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos compozitia(la mine a durat cam 1ora si 30minute).

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume gratinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute, la tigaie