Llapingachos - chiftele de cartofi cu branza ecuadoriene

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2016 | 3068 vizualizari

 

Astăzi este ziua naţională a Ecuadorului, prin care se aniversează proclamarea independenţei fata de Spania în 1809.
Statul Ecuador, delimitat la Nord de Columbia, la Est și Sud de Peru și la Vest de Oceanul Pacific, este divizat în 24 de provincii și include și Arhipelagul (Insulele) Galapagos.
Va propun cu aceasta ocazie o reteta traditionala de chiftele din cartofi amestecati cu ceapa prajita si branza rasa.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/08/llapingachos-chiftele-de-cartofi-cu_10.html
 

 

INGREDIENTE

  • 800 g de cartofi
  • 2 cepe verzi tocate marunt
  • 200 g brânză proaspata rasă (de vaci, mozzarella)
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1/2 linguriță de chimen
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • 6-8 linguri de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Llapingachos - chiftele de cartofi cu branza ecuadoriene:

Spalati si fierbeti cartofii întregi in apa cu sare .

Prajiti ceapa verde într-un pic de ulei.

Se curata brânza rasa, galbenusurile de ou, ceapa prajota si chimenul.

Se amestecă câteva minute.

Condimentam : sare si piper.

Daca amestecul vi se pare moale puteti adauga un pic de faina.

Formam chiftelele, le punem pe o farfurie intinsa si le dam la rece 1 ora.

 

Puneti uleiul la-ncalzit intr-o tigaie.

Rumeniti bine chiftelelepe toate partile. Scoateti-le pe o hartie absorbanta.

Ideale pentru un antreu acompaniate de o salata de rosii sau verde sau ca garnitura la o mancare cu carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Llapingachos - chiftele de cartofi cu branza ecuadoriene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

10.08.2016, 21:17

elucubratiiculinare 1

13.08.2016, 09:10

foarte gustosi

mirela0911 1

14.08.2016, 10:23

Ce bune or fi fost!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu salam