Macroul, unul din peştii preferaţi! De obicei îl mâncăm la grătar sau prăjit, cu mămăliguţă şi usturoi, dar de data asta am preferat să îl pregătesc cu legume, la cuptor. Delicios!
Ceapa se toacă solzişori, morcovii rondele,dovleceii cubuleţe, iar usturoiul se zdrobeşte. Se pun toate la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit împreună cu foaia de dafin pentru cca 10 minute.
Fileurile se taie pe jumătate pe lat, apoi fiecare bucată se taie pe lung în trei fâşii. Se condimentează cu sare, piper şi boia afumată şi se formează mici rulouri care se prind cu scobitori. Se pun la prăjit rapid pe toate părţile, apoi se dau deoparte.
Peste legumele aproape gătite se adaugă fâşii de roşii ( se taie pe jumătate şi se scobesc de miez), cartoful tăiat bucăţele, oţetul, sare şi piper după gust.
Se toarnă totul într-un vas de cuptor,se presară mărar tocat , iar deasupra se pun mini-rulourile de peşte.
Se dă vasul la cuptor ca să scadă sosul şi să se întrepătrundă aromele.
Poftă bună!