Macrou la cuptor & Mămăligă și mujdei de usturoi

de DinDragostePentruGatit in Peste, 9 Apr 2012 | 9962 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg macrou;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 lămâie;
  • ulei de floarea soarelui (2-3 lg);
  • 100 mL bere;
  • sare;
  • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou la cuptor & Mămăligă și mujdei de usturoi:

Se pregătește peștele:

Se decapitează, se eviscerează, se spală, se usucă cu un șervet curat. 

Se condimentează cu sare și piper. 

Ceapa se taie julienne.  

Se unge o tavă de cuptor cu ulei de floarea soarelui (am pus și folie cerată), se așează peștii, se stropesc cu zeamă de lămâie, deasupra se pune ceapa.

Se acoperă cu folie de aluminiu.

Se pune tava în cuptor (încălzit); folia de aluminiu se ține 10-15 minute după care se scoate pentru a se rumeni puțin. 

După ce s-a scos folia, se adaugă berea.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Am servit peștele cu mămăligă și mujdei de usturoi.

2

Capetele de macrou nu le-am aruncat; în aceeași zi am pregătit o ciorbă de pește, au dat un plus de gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la cuptor & Mămăligă și mujdei de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cod Bacalhau la cuptor