Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi)

de DIANA B in Peste, 25 Mar 2011 | 15042 vizualizari

 

Azi , de BLAGOVESTENIE sau BUNA VESTIRE , s-a adus lumii la cunostinta ca FECIOARA MARIA a fost cea aleasa sa-L nasca pe DOMNUL IISUS HRISTOS si-n fiecare familie ortodocsa se pregateste peste , fiecaruia cum ii place , sau cat de mult vrea si azi sa bucatareasca ... eu am ales cel mai simplu mod , asadar ...

 

INGREDIENTE

  • 4 macrouri mari ,
  • 4 fileuri de merlucius
  • condimente ... cele care ne plac noua : piper , cimbru , sare si un pic de busuioc
  • ulei ptr prajit
  • malai , ulei , sare si apa ptr mamaliguta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi):

Am curatat macrourile ( la merlucius am renuntat , era prea mult ptr noi doi ) de intestine , l-am decapitat , l-am spalat bine si l-am lasat la scurs. Am condimentat din belsug pestele si l-am lasat 20 de minute la rece sa-si ia gusturile . Am pregatit tigaia Amway , care nu lipeste si nu arde , cu putin ulei si-am pus la prajit macroul intreg , intorcandu-l pe ambele parti . 

Intre timp am pus tuciul cu putin ulei( mamaliguta capata un luciu deosebit , care mie-mi place ) si apa la fiert , am adaugat malaiul si-am lasat sa fiarba 30 de minute , mestecand din cand in cand ( atat fierb eu mamaliga ) . Dupa fierbere se scoate pe platou ( pe un taietor de lemn , special , ar fi ideal ) ... da' ce va fac eu vaoua teoria mamaligii ...

Am pregatit intr-un bol piper negru proaspat macinat cu putina sare si apa ( asa pap eu pestele , ca mujdeiul imi face cam rau , dar am facut si mujdei ptr ,,grasu' " )

Cam gata ...  noua , ca de obicei , ne-a placut

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou prajit cu mamaliga si piper ( mujdei de usturoi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pangasius aromat "all'italiana"