Madlene

de Sidy in Prajituri, 10 Oct 2011 | 12729 vizualizari

 

Celebrele madlene (madeleines) frantuzesti sunt prajituri traditonale de Craciun- dar le savurezi in orice perioada a anului...
Numele le vine de la Maria-Madgalena, cea care a crezut cu tarie in Iisus. Este in egala masura prajitura diminetii de Craciun, dar si cea pe care o gusta Mosul, alaturi de un pahar de lapte, cand aduce daruri.
Are nevoie de o forma speciala pentru a fi coapta.
Cantitatile sunt pentru 36 de prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 linguri apa de trandafiri
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 200 g unt
  • 100 ml lapte
  • sare
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Ouale cu un praf de sare si zaharul le mixam bine pina se albesc si se topeste tot zaharul, cam 5 minute.

Adaugam apoi apa de trandafiri, putin lapte, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugam apoi untul topit si racit adaugat cate putin impreuna cu restul de lapte. Omogenizam bine si adaugam si coaja de lamaie.

Ungem formele cu unt si le presaram cu faina. Excesul de faina il scuturam.Mie nu mi-au ajuns formele si le-am copt pe celelalte in forme de briosa.
Turnam compozitia omogena in forme cu ajutorul unei linguri si dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 20 minute. Madlenele isi vor dubla volumul....

Prajitura va fi crocanta pe margine si foarte pufoasa la mijloc. Pofta mare !

PS. Lulu multumesc mult ca mi-ai reamintit reteta...

TIPS-URI

1

Dupa ce s-au copt si racit se pot pudra cu zahar daca va place.

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (17)

Teo 1

10.10.2011, 20:49

frumoase, rotunjoare!

MIUTA 1

11.10.2011, 17:13

Sunt frumoase si buneeeeeeee

Giana 1

26.05.2014, 08:56

Ce-mi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]