Maimutica de orez

de epurasha2bb in Mancare copii, 3 Mar 2010 | 5558 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  o ceasca de orez brun,daca aveti dacanu merge si cu alb
  •  2 linguri pasta de tomate,
  •  1 ceapa mica rosie,
  • sofran, curry, piper,ulei de masline,
  • 1 morcov mic,
  • iar pentru ornament o felie de parizer,
  • 2 radacinute de patrunjel cu frunze
  •  si putina coaja de portocala si banana,
  •  2 capere,
  •  2 ciuperci.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maimutica de orez:

Se fierbe orezul in apa simpla pana scade apa si se umfla el.Apoi adaugam ceapa tocata si calita,morcovul ras marunt si calit si el,praful de sofran si 1 lingurita rasa de curry, 2 linguri de pasta de tomate si 1 lingura ulei de masline.Mai lasam pe foc mediu amestecand mereu. Cand devine maroniu oprim si mai lasam cratita acoperita 10 minute.Apoi ornam farfuria punand orezul cu lingura.Folosim parizerul pentru fata, burtica, mainile si talpile maimutei, 2 capere pentru ochi si 2 bucatele de ciuperci din borcan pentru urechi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Maimutica de orez" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

epurasha2bb 1

06.03.2010, 09:45

multumesssssc! v-am zis ca eu am un fix cu orezulam sa postez si ursuletul care a fost prima figurina a mea de orez si de la care a pornit totul!

Cris2711 1

12.03.2011, 11:09

abstract01 1

11.04.2021, 23:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de vara