Maioneza de casa

de claudiaO in Clasice, 10 Feb 2016 | 4175 vizualizari

 

Bună ca sos sau ca dressing, o folosim întotdeauna cu plăcere.

 

INGREDIENTE

  • Un gălbenuș crud
  • 2 -3 lingurite muștar
  • 500 ml ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de casa:

Punem gălbenușul și muștarul dintr-un castron și omogenizăm.

Încet începem să adăugam ulei în fir subțire si continuam amestecarea.

Procedăm la fel până terminăm uleiul. Dacă dorim putem pune sare și zeamă de lămâie, asta dacă folosim maioneza ca sos; dacă o utilizăm la diverse salate nu mai este nevoie de sare. 

TIPS-URI

1

În caz ca se taie, o putem repară cu un gălbenuș fiert amestecat cu o linguriță de muștar, sau adăugând puțină apă fierbinte.

2

Dacă preferați o maioneză tare băț, adăugați în timpul preparării puțină sare de lămâie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Maioneza de casa