Maioneza de post

de amalia01 in Mancaruri de post, 10 Dec 2016 | 17920 vizualizari

 

Ori de cate ori vroiam sa fac maioneza in timpul postului, foloseam o reteta mai veche de-a mamei, cu pufuleti. Dar este destul de greu de facut.
  Motiv pentru care am cautat o alta varianta, mai moderna. Si asa am dat peste reteta Jamillei Cuisine, simpla si rapida...pe care insa am modificat-o putin.
 

 

INGREDIENTE

  • 300 ml ulei
  • 125 ml lapte de soia
  • 1 lgt de mustar
  • sare Kotanyi
  • piper negru Kotanyi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de post:

Intr-un vas inalt pentru blender adaugi ingredientele obligatoriu in aceasta ordine: ulei, lapte de soia, mustar, sare, piper, Maggi.

 Introduci blenderul pana jos, in vas, si incepi sa mixezi cu miscari usoare de jos in sus. Totul nu va dura mai mult de 30 de secunde! 

 Obtii o maioneza pufoasa si gustoasa.

  Nu este doar o maioneza de post si dietetica, dar o pot manca si persoanele alergice la ou, lactoza sau gluten.

 

Spor sa aveti si pofta!

TIPS-URI

1

post

2

dietetic

3

non-alergenica

4

Eu am adaugat si 1/2 de lingurita de Maggi Secretul Gustului Intensavor de legume pentru mai multa savoare, dar tu poti adauga orice altceva doresti: usturoi, chilli , oregano...in functie de preparatele la care vrei sa o folosesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Humus cu faina de naut si avocado