Mamaliga cu branza, carnati si oua la cuptor

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2019 | 13278 vizualizari

 

Reteta preluata de la Merisor. Foarte buna a fost.

 

INGREDIENTE

  • MAMALIGA:
  • 3 cani de malai
  • 10 cani de apa
  • 2 lingurite sare
  • 50 g unt
  • UMPLUTURA:
  • 500 g branza de oaie maturata
  • 400 g carnati de Silezia
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • cascaval ras
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu branza, carnati si oua la cuptor:

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.

Se face o mamaliga moale.

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe, se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute, amestecand cu telul si cand se ingroasa, cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata, se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Se rastoarna intr-un castron.

Carnatii se taie rondele si se prajesc in ulei.

Oule se prajesc ochiuri.

Branza se sfarama sau se da pe razatoarea mare.

Se unge un vas cu unt si se pune un strat de mamaliga.

Se pune un strat din toata branza rasa si se acopera cu un strat de mamaliga.

Se pun carnatii prajiti, peste ouale ochiuri si se acopera cu un alt strat de mamaliga.

Deasupra se pun bucatele de unt si se presara cascaval ras.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 45-50 de minute.

Cand este rumenita frumos, este gata.

Se portioneaza si se serveste cu smantana.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza, carnati si oua la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vol au vent cu crema de branza