Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2016 | 3289 vizualizari

 

O reteta de mamaliga/polenta in stil italian dar fara lapte si branza.
Și stim cu totii ca mămăligă iubește brânza de tot felul: sarata, mozzarella, gorgonzola, parmezan ... Dar cum facem în cazul în care suntem intoleranti la lactoza?
Intoleranta la lactoza, respectiv la lapte si la alimentele derivate din lapte, constituie una dintre cele mai frecvente forme de intoleranta alimentara.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/10/mamaliga-gratinata-cu-sos-de-rosii-si.html

 

INGREDIENTE

  • 50 cl de apa
  • 1/4 cub Knorr de pui
  • 90/100 g de faina de porumb
  • 200 g de sos de rosii Arrabiata- Panzani
  • 125 g bacon afumat
  • 4 oua
  • cimbru, sare, piper
  • busuioc proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua:

Puneti la fiert apa. Adaugati cubul Knorr si un pic de cimbru uscat. Cand incepe sa dea in clocot varsati in ploaie malaiul amestecand in continuu.

Fierbeti la foc mic timp de 8-10 minute pana cand se-ngroasa amestecand in continuu cu un tel sau o lingura de lemn.

Incalziti cuptorul la 200°C.

Varsati mamaliga intr-un vas uns termorezistent (20/25 cm). Puneti deasupra sosul de rosii, baconul taiat bucatele si prajit. Dati la cuptor timp de 20 minutes.

Scoateti din cuptor, spargeti ouale deasupra si dati din nou la cuptor inca 5 minute.

Este gata, puteti servi cu muraturi, legume sau cartofi copti etc....

Este foarte bun si fara branza :)

Puteti face mai multa mamaliga daca doriti !

Pofta Buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga gratinata cu sos de rosii si oua" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

06.11.2016, 20:14

Mamaliga gratinata inca nu am mancat.
Cred ca a fost ceva foarte bun

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:59

Buuna mamaliguta

anca_rm 1

07.11.2016, 10:22

acuma chiar o sa-mi fac mamaliga , faina reteta ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada de carne tocata cu sunca, cascaval si legume