Mamaliguta cu branza

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 13 Aug 2010 | 6221 vizualizari

 

O reteta cu dedicatie pentru prietena Gabi care se face "vinovata" de prezenta mea aici

 

INGREDIENTE

  • apa
  • faina de malai
  • cascaval sau branza de vaci
  • smantana
  • sare
  • afumatura(kaiser sau carnati afumati)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza:

Cantitatile sunt optionale,in functie de cati pofticiosi avem la masa.

Se pune apa la fiert(aprox.1 litru) cu putina sare.Cand da in clocot de adauga faina de malai cate putin amestecand cu telul sa nu se faca cocoloase, cu focul mic si avand grija sa nu ne arda (nu-i placut deloc).Cred ca 200 gr faina sunt suficiente,nu trebuie sa fie nici prea tare.

Intre timp prajim afumatura in putin ulei.

La noi in Ardeal,mamaliga se aseaza in straturi,adica punem un strat de mamaliga si razuim cascaval.Adaugam si cate putina smantana pe fiecare strat.

Urmeaza un nou strat de mamaliga-cas si tot asa pana terminam.

La final,deasupra se pune afumatura si smantana dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (20)

mena29 1

16.08.2010, 20:22

esti numai buna

portiadelumina 1

09.08.2012, 06:39

Wow Ăsta da mic dejun

Merisor 1

09.08.2012, 07:22

mic dejun? cred ca e si pranz si cina aici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

ieri la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]