Mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci la cuptor

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2021 | 4048 vizualizari

 

Ce ziceti de o mamaliguta cu branza, ciuperci si ceapa verde?

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana malai
  • 1 cana apa
  • un praf de sare
  • 3-4 ciuperci champignon
  • sare, piper, praf de chili
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • Branza de burduf rasa
  • 1 fir de ceapa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci la cuptor:

Prepara intai mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare si cand apa clocoteste adauga faina in ploaie.

Amesteca pana mamaliga se desprinde de lingura de lemn.

Toarna mamaliguta intr-o tava mica de portelan pe care o poti pune la cuptor si niveleaza. Mamaliga va arata ca un blat de tarta.

Spala bine ciupercile si taie-le in felii subtiri.

Pune o tigaie pe foc, toarna 1 lingura ulei de masline si pune ciupercile la sotat, condimentate simplu cu sare si piper. Nu le lasa mai mult de 2 minute, caci ciupercile,  feliate fiind, se prepara  rapid.

Peste mamaliga adauga ciupercile si branza de burduf rasa. Pune si putin din zeama pe care si-au lasat-o ciupercile.

Da tava la cuptor pentru 15 minute, sau pana branza se topeste.

Toaca marunt firul de ceapa verde, presara ceapa peste mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci si serveste cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza de burduf si ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

oanapl 1

30.04.2021, 19:31

Ce bunătate!

Rocsi 1

30.04.2021, 20:32

O reteta gustoasa!

Lau 1

01.05.2021, 21:34

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Mini cakes cu sunca