Mamaliguta in straturi

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2011 | 5043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina malai
  • 250 g telemea
  • 200 g carnati afumat
  • 300 ml smantana
  • sare
  • 2 linguri ulei(untura e mai gustoasa)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi:

Se pun 2 l apa la fiert cu putina sare. Cand clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se invarte bine sa nu se faca cocoloase.Apoi se reduce focul si se lasa sa fiarba mamaliga la foc mic. Carnatul se taie felii si se pune la prajit. Telemeaua se da pe razatoarea cu gauri mari.

Cand mamaliga este fiarta se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin unt. Se pune 1/4 din mamaliga apoi 1/2 din cantitatea de carnati prajit, 1/4 mamaliga, telemeaua rasa presarata cu smantana, 1/4 mamaliga, cealalta 1/2 de carnati prajiti si ultima portie de mamaliga deasupra. Se pun cateva lingurite cu smantana si se da vasul la cuptorul dinainte incalzit pentru 30-40 minute.

Se serveste cu smantana alaturi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]