Mamaliguta in straturi

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 28 Iun 2013 | 9882 vizualizari

 

Mamaliga as minca in orice parte a zilei...la mine a fost un prinz rapid cu ce aveam prin frigider, care a astimparat foamea si dorul de mamaligutza....

 

INGREDIENTE

pt mamaliga:

  • 1 cana faina malai
  • 3 cani apa
  • 1 praf de sare

pt umplutura:

  • 300 gr brinza dulce de vaci(de la Lidl)
  • 2 fire cirnati traditionali cu cimbru si busuioc(de la Poiana Marului)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 3 oua
  • 2-3 linguri smantina
  • 2-3 felii brinza Cheddar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta in straturi:

Din apa, sare si faina de malai am facut o mamaligutza.

Intr-un vas termorezistent am pus cubulete de unt, jumatate din mamaliga, brinza de vaci si restul de mamaliga. Cirnatii i-am taiat feliute subtiri si i-a tras la tigaie in putin ulei de masline. Cind au fost gata i-am pus peste ultimul strat de mamaliga.

Am acoperit vasul cu capac, l-am dat  la cuptorul incins la 180 grade pt 15 minut. Ouale le-am batut cu un praf de sare si smantina, le-am pus peste cirnaciori dupa ce vasul a stat 15 minute la cuptor , feliute mici de brinza Cheddar peste ou, am acoperit vasul si am mai dat 5-10 minute la cuptor.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

serviti cu smintina sau iaurt gras in farfurie

2

daca lasati mamaliga sa se raceasca, sa fie doar putin calduta, o puteti taia si servii ca pe tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite cu oua de prepelita