Mancare ardeleneasca de mazare cu smantana

de divainbucatarie in Mancaruri de legume, 13 Iun 2011 | 11633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mazare
  • 1 morcov mare ras
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura cu varf smantana
  • 1 frunza mica dafin
  • sare
  • piper
  • 1 legatura patrunjel verde
  • oua – pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare ardeleneasca de mazare cu smantana:

Calim morcovul ras.

Punem mazarea curatata si spalata la fiert cu apa cat o acopera. Adaugam morcovul calit si frunza de dafin. Dupa ce s-a fiert mazarea, adaugam smantana (amestecata cu faina) si o parte din patrunjelul tocat.

Lasam sa fiarba inca 5 minute si apoi oprim focul. Punem restul de patrunjel verde si amestecam.

Servim mancarea calda cu ou ochi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare ardeleneasca de mazare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

divainbucatarie 1

14.06.2011, 16:25

multumesc claudia!

divainbucatarie 1

14.06.2011, 16:26

kamy, pt ca in ardeal se gateste mai mult cu smantana, in sud si moldova cu suc de rosii ...

divainbucatarie 1

14.06.2011, 16:27

Multumesc sufletista!
Multumesc Luk!
Multumesc Vladimir!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare scazuta cu dovlecei pane