Mancare de conopida

de ela in Mancaruri de post, 20 Oct 2012 | 14401 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare
  • putin praz
  • 1 ceapa alba
  • 3 ardei grasi de diferite culori
  • 1 conserva rosii cuburi in bulion
  • 100 ml bulion de rosii
  • fuchs de ardei si tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de conopida:

Curatam conopida, o rupem buchetele mici, o spalam si o punem in apa clocotita cu sare sa fiarba cateva minute. O scoatem intr-o sita si o lasam la scurs. Pastram 100 ml din apa in care a fiert.

Curatam ceapa si o taiem marunt. Prazul il tocam rondele. Ardeii ii curatam si ii taiem fasii.

Punem legumele in putin ulei si lasam cateva minute la calit. Adaugam conopida si apa pastrata, condimentam cu sare, piper si mirodenii si lasam pe foc pana s-au inmuiat legumele (nu prea tare). Spre sfarsit, adaugam rosiile in bulion, bulionul si usturoiul tocat, mai condimentam daca trebuie. Oprim focul si presaram patrunjel tocat.

Servim cu piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Mancare de conopida si legume reteta delicioasa de post