Mancare de fasole proaspata cu cartofi

de mamaieelena in Mancaruri de legume, 5 Sep 2012 | 14982 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole galbena subtire
  • 3 cartofi potriviti
  • 1 ceapa
  • 3 linguri cu ulei de gatit
  • 100 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura marar proaspat
  • 4 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole proaspata cu cartofi:

Fasolea curatata la ambele capete se taie in doua si se spala bine cu apa rece. Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la incins peste care se pune ceapa si cand ceapa este calita se adauga cartofii. Intre timp intr-un alt vas se pune apa ca sa fiarba cu sare si cand a clocotit se pune fasolea si se lasa pana se inmoaie bine dar sa nu se sfarame.

In cratita cu ceapa si cartofi se pune apa fiarta si se lasa pana se inmoaie cartofii, se adauga si sucul de rosii, iar cand fasolea este gata cu o strecuratoare se ia din oala si se pune in cratita cu cartofii. Se lasa se clocoteasca se adauga usturoiul tocat marunt si maratul tocat marunt nu inainte de a potrivi de sare, piper, cimbru.

Se poate servi ca o mancare de post dar si ca garnitura la o friptura ,snitele etc.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole proaspata cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole verde scazuta cu usturoi si smantana