Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui

de Merisor in Pui, 3 Sep 2014 | 10811 vizualizari

 

Am pornit de la a face orez cu maruntaie de pui, dar la final a rezultat fasole verde.
Au taiat socri mei cativa pui la tara si daca tot s-au strans multe maruntaie, am zis sa fac papa bun cu ele.
A rezultat o mancare delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr maruntaie de pui(ficat, pipote, inimi)
  • 600 gr fasole verde
  • 3 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • 1 gogosar
  • 6 graunti usturoi
  • 1 rosie mare
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 750 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui:

Punem intr-un vas pe foc, uleiul la incins si rumenim in el maruntaiele de pui, spalate, scurse si usor sarate si condimentate, invartimdu-le de pe o parte pe alta, aproximativ 10 minute.

Nu trebuie preparate definitiv, ca se vor mai prepara si pe parcurs.

Curatam ceapa, o spalam si o tocam julien, apoi o adaugam peste maruntaiele de pe foc.

Acoperim vasul sa se inabuse bine si mai picuram din cand in cand apa fiarta ca sa nu se prajeasca ceapa, doar sa se inabuse.

Cand ceapa devine translucida, adaugam ardeiul taiat julien si de asemeni putina apa fiarta. Lasam si ardeiul cateva minute sa se patrunda dupa care adaugam fasolea verde.

Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o direct inghetata.

Acoperim ingredientele cu apa fiarta si le lasam pe foc pana cand fasolea verde este bine patrunsa.

Presam usturoiul si il amestecam cu rosia trecuta prin robot. 

Adaugam amestecul  peste mancarea de pe foc, mestecam de cateva ori in mancare, apoi potrivim de sare si condimente si lasam vasul la foc moale pentru 10 - 15 minute sa iasa mancarea mai scazuta.

La final presaram marar tocat.

Este o mancare usor dulceaga de la ardei si usor picanta de la usturoi si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]