Vara aceasta am fost binecuvantati cu multe legume si fructe frumoase, sanatoase care au cuprins in ele toate mirosurile si aromele. A fost o vara asa cum mi-am dorit-o eu, cu zile insorite si calduroase, cu multe ploi si o multime de legume aratoase. Asa ca m-am bucurat de ele cat am putut.
Se curăţă toate legumele şi se spală cu apă rece. Carnea de pui se spală, se usucă şi se prăjeşte pe amândouă părtile în câteva linguri de ulei. Se scoate carnea prăjită într-o farfurie şi în uleiul rămas se căleşte ceapa tocată mărunt, ardeii kapia tăiaţi cubuleţe, usturoiul tăiat mărunt, roşiile tăiate cubuleţe şi boiaua dulce. Se lasă să dea câteva clocote şi se adaugă fasolea verde, secretul gustului, sare şi piper după gust, se amestecă bine toate ingredientele, se lasă să dea câteva clocote, apoi se adaugă carnea de pui. Se pune apă cât să acopere toată compoziţia, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic până când fasolea este fiartă. Se opreşte focul, se presară pătrunjel verde proaspăt tocat, se acoperă vasul cu un capac şi se lasă 10 minute, ca să se întrepătrundă aromele. Se serveşte caldă cu salată de roşii.